jesterc.hu - versek, gondolatok, neked, aki olvasod!

Rólam

Név: Soós Péter

Évjárat: 1980
Testmagasság: 183cm
Testsúly: cca 85kg

Rólam pár mondatban:

undefined1980 nyarán láttam meg a győri napvilágot, pontosabban láttam volna, ha a kórház falai nem takarják el előlem :) 

Számítástechnikához való vonzalmam már korán jelentkezett, kb 10 éves lehettem, mikor BASIC-ben elkezdtem programozni, és menet közben cseréltem a video kártyát a 8MHz-es XT-be, ha épp játszani akartam. Az iskolában hamar kiderült, hogy semmihez sem értek, nem tűntem ki a tanároknak semmivel, legfeljebb csak negatív értelemben :) Maradt az IT, csak azt épp nem oktatták, ergo bizonyítványban sem tűnhetett fel senkinek a dolog, hogy bármihez is lenne affinitásom.

A kettes számú érdeklődési köröm először akkor nyilvánult meg, mikor a apám slusszkulcsát ellopva belógtam a parkolóban álló zsiguliba, és úgy csináltam, mintha éppen a nagyszülőkhöz utaznánk. Két gyanúsnak tűnő váltócsere után jobban elrejtették a kulcsokat, így az autók iránt érzett vonzalmam sem került napvilágosságra.

Középiskolában aztán még nagyobb antitalentumnak bizonyultam, ráadásként még kiderült, hogy beilleszkedési, és kommunikációs problémáim is adódnak. Így aztán különböző lelki válságok, és tanulmányi tragédiák közepette szenvedtem végig a középiskolát, mígnem hányattatott sorsú költőként sikerült mégiscsak leérettségiznem, majd magam mögött tudnom zendülő-lázongó tinédzser korom.
Ekkor már a mai feleségemmel éltem együtt, aki ifjú kamaszként igyekezett terelgetni, így aztán sikerült megvetnem a lábamat a felnőttek ingoványos talajon dülöngélő, dolgozó világában.

A sors úgy igazgatta utamat, hogy kommunikációval foglalkozzam, emberekkel. Mert ember emberrel kommunikál. Kereskedő lettem, különféle helyeken, és ahogy sikerül a saját gátjaimat leküzdenem, mélyen belém ivódott lelki akadályokat átugranom és magam mögött tudnom, szakmámban sikeres lettem.

Ma stratégiai igazgató vagyok a régió legnagyobb informatikai cégnél, ahol embereken keresztül értelmezem újra és újra a kihívásokra adható különböző válaszokat, hogy mindezzel a sikeresség felé kormányozzam azt, amit rám bíztak.